به نتیجه رسیدن امور مهم، اغلب به انجام یافتن یا نیافتن امری به ظاهر کوچک بستگی دارد.

چاردینی

کشور خریدار دائمی فناوری، نیازی به تولید فناوری ندارد

شامگاه

مجموعه:اخبار علمی
تاریخ:1394/02/05

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان این که در بودجه امسال کشور، میزان وابستگی به نفت حدود 23 درصد کاهش داشته است، از این موضوع ابراز خرسندی کرد و گفت: این امر موجب خواهد شد که ما بیشتر فکر کنیم و به مغزها توجه کافی داشته باشیم.

دکتر سورنا ستاری روز شنبه در مراسم افتتاح سومین نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل که از سوم تا هفتم در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود، با تاکید بر این که ما به دنبال مدل‌های جدید اقتصاد دانش بنیان هستیم، افزود: بر همین اساس نیازمند تعاملات جدید در اقتصاد کشور هستیم و باید توجه داشته باشیم که پایه اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه‌ها شکل می‌گیرد.

وی با بیان این که در اقتصاد نفتی هیچ گاه بازنده تجهیزات نخواهیم بود، اظهار داشت: در اقتصاد نفتی اگر کارخانه بخواهیم خریداری می‌شود به گونه‌ای که مشاهده می‌شود در حوزه نفتی یک فناوری 34 بار خریداری شده است؛ چنین کشوری نیاز به تولید فناوری ندارد.

ستاری با تاکید بر این که برای ایجاد اقتصاد دانش بنیان باید اکوسیستمی فراهم کنیم تا نخبگان در کشور بمانند، یادآور شد: در این راستا دانشگاه‌ها باید 2 تا 5 سال به فارغ‌التحصیلان خود در مراکز نوآوری خدمات ارائه دهند. این در حالی است که در دانشگاه‌ها به دانشجویان یاد می‌دهیم که کارمند دولت شوند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با ابراز خرسندی از حضور 300 شرکت دانش بنیان در نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل خاطرنشان کرد: باید این مدل اقتصاد دانش بنیان را توسعه دهیم چرا که این مدل لازمه پیشرفت کشور است.

ستاری با اشاره به اقدامات انجام شده در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای توسعه مدل اقتصاد دانش‌بنیان یادآور شد: شبکه آزمایشگاهی معاونت چند ماهی است که راه‌اندازی شده است؛ ضمن آن که خدمات لیزینگ 8 درصد صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در کل سال در دسترس شرکتهای دانش بنیان قرار دارد.

ستاری با تاکید بر این که صندوق نوآوری و شکوفایی جایی است که ایده، فکر و اختراعات را درک می‌کند، اضافه کرد: در نظام بانکی ایده و اختراعات قابل قیمت‌گذاری نیست ولی در صندوق این امر پیاده سازی شده است.

رییس بنیاد ملی نخبگان پایه اقتصاد دانش بنیان را نیروی انسانی دانست و یادآور شد: شرکتهای اول دنیا نیز در ابتدا تجهیزات فیزیکی زیادی نداشتند و امیدواریم نتیجه نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل،‌ ارائه برند در حوزه‌های مختلف باشد.

منبع:ایسنا

بزرگترین عیب برای دنیا همین بس که بی‌وفاست

حضرت علی علیه‌السلام