اگر به سخني كه گفته ايد با تمام وجود پايبند هستيد، ديگر نيازي نيست براي آن پوزش بخواهيد.

اُرد بزرگ

روزه‌داری موجب مدیریت استرس می‌شود

شامگاه

مجموعه:روانشناسی
تاریخ:1394/03/31

روزه‌داری موجب مدیریت استرس می‌شود

سید عبدالمجید بحرینیان، روانشناس بالینی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به ابعاد جسمانی و معنوی انسان، اظهار داشت: بعد جسمانی انسان به غرایز و سائق‌های فیزیولوژیکی می‌پردازد اما بعد معنوی آن موجب تمایز انسان با سایر موجودات شده و در جهت رشد و تعالی حرکت می‌کند.
وی با بیان اینکه روزه‌داری یکی از فرایض دینی در جهت رشد و تعالی بعد معنوی انسان است، افزود: روزه‌داری انسان را به سمت معنویت سوق می‌دهد و از بعد روانشناختی موجب شکل‌گیری حس مسئولیت‌پذیری، همدردی، همدلی، ایثار، همکاری و ارزش‌های والای روانی می‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: روزه‌داری موجب ارتقاء جنبه‌هایی از معنویت می‌شود و طی آن انسان به واسطه اطاعت از خدا به جنبه‌های اعتلای روانی راه می‌یابد.
این روانشناس بالینی تاکید کرد: روزه‌ گرفتن صبر و خودکنترل‌گری را بالا می‌برد و موجب می‌شود انسان متکی به خود باشد این مهم در نهایت افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس را در پی دارد و موجب آرامش فرد می‌شود.
بحرینیان تصریح کرد: روزه‌داری وقتی برای سلامت روان موثر واقع می‌شود که تمام جوارح انسان روزه‌دار باشد.فردی که به کنترل زبان، رفتار و افکار خود می‌پردازد به مرور زمان خود کنترل‌گری را تمرین می‌کند این مهم در ماه مبارک رمضان و روزه‌داری میسر است.
وی افزود:‌ همچنین انسان با کنترل سائق‌های فیزیولوژیکی خود مانند گرسنگی و تشنگی می‌تواند بر استرس‌های خود مسلط شود زیرا با اتکا به خداوند متعال می‌تواند به صبر و خود کنترل‌گری دست یابد.
این متخصص حوزه بهداشت روان خاطر نشان کرد: یکی دیگر از فواید روزه‌داری که در سلامت انسان از بعد اجتماعی موثر است، حضور در مراسم‌های مذهبی است که می‌تواند موجب افزایش تعامل‌های اجتماعی با افراد خانواده، همسایگان، اقوام، همکاران و دوستان شود.