دیزرائیلی
به نقل از آسوشیتد پرس، در صورت شکست مذاکرات هستهای ایران و 6 قدرت جهانی در وین، کشورهای غربی برای تقابل با برنامه هستهای ایران گزینه مناسبی در اختیار نخواهند داشت.
به باور نگارنده گزارش آسوشیتد پرس، گزینه جنگ که آمریکا بر روی میز نگاه داشته است طرفدار چندانی ندارد و جامعه جهانی نیز مایل به اعمال تحریمهای فلجکننده بر ایران نیست. در نتیجه دوره خطرناکی از تردید پیش خواهد آمد.
این که کدام یک از این احتمالات رخ دهد بستگی دارد به این که کدام یک از طرفین احتیاج بیشتری به توافق هستهای دارد. در ظاهر به نظر می رسد ایران موضع ضعیفتری دارد؛ چرا که تحریمها اقتصادش را فلج کرده است. اما ایران موضعی اتخاذ کرده است که همگان بر شجاعت آن صحه میگذارند. دولت اوباما نیز که میراث سیاسی اش در معرض خطر است به همان اندازه برای حصول توافق مصمم است.
رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب سنی نظیر عربستان به خاطر تردید نسبت به وعدههای ایران و نیز توان غرب برای مهار ایران درباره حصول هیچ توافقی تمایل ندارند. در بعد اقتصادی، به نظر میرسد جهان برای بهزانودرآوردن ایران از طریق قطع جریان سرمایه و کالا به این کشور آمادگی ندارد. این امر مستلزم تحریم پرهزینه زمینی و دریایی این کشور است که از نظر سیاسی نیز التهابآور خواهد بود و مستلزم اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز کشوری است که دو برابر و نیم ایالت تگزاس آمریکاست.
در نتیجه، راه واقعگرایانهتر افزودن بر فشار تحریمهای کنونی است؛ اما کشورهای دیگر حتی این مساله را نیز به سادگی نخواهند پذیرفت. برخی کشورها نظیر چین، هند و ژاپن هنوز هم به مقادیر زیادی از نفت ایران وابسته هستند. ایران بازار گستردهای دارد که شرکتهای ریز و درشت مشتاق ورود به آن هستند. هرچه تحریمها بیشتر باقی بمانند، شرکتهای جهان بیشتر تشویق میشوند که راهی برای دورزدن آنها پیدا کنند و در نتیجه، تاثیر افزایش تحریمها کاهش خواهد یافت.
در آمریکا افزایش تحریمهای ایران در میان مقامات طرفدارانی دارد؛ اما اشتهای موجود برای افزایش تحریمهای سازمان ملل و اتحادیه اروپا بسیار کمتر است
حضرت علی علیهالسلام