کسی که زمان یاری رهبرش خواب باشد بالگد دشمن بیدار می شود

حضرت علی علیه‌السلام

زیردریایی پیشرفته ۱۱۸متری «یازن» مجهز به موشک‌های هسته‌ای، کابوس نیروی دریایی آمریکا

شامگاه

مجموعه:اخبار
تاریخ:1394/08/20

زیردریایی پیشرفته ۱۱۸متری «یازن»

نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در  گزارشی پیرامون «توان دریایی آمریکا و روسیه به بیم واشنگتن از زیردریایی‌های بسیار پیشرفته روسیه» اشاره کرده و نوشت: نیروی دریایی روسیه از سال 1991و بعد از سقوط اتحاد جماهیر شوروی سابق به آهستگی احیا نیروی دریایی‌اش را آغاز کرده است. درحالی‌که ناوگان سطحی روسیه هنوز با چالش‌هایی نسبی مواجه است، اما زیردریایی‌های این کشور بعد از خاتمه جنگ سرد بسیار فعالانه‌تر عمل می‌کنند و برخی از پیشرفته‌ترین واحدهای زیر سطحی این کشور که در دوره شوروی سابق طراحی شده‌ بودند حال عملیاتی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بهترین نمونه در این زمینه پروژه 885 «کلاس یازن» یا «سورادنیسک» است که ساخت آن در سال 1993 آغاز شد اما در سال 2014 عملیاتی گشت . این زیر دریایی مجهز به موشک‌های هدایت شونده «اس اس ان جی » (SSGN) می‌باشد.

دریادار «دیو جانسون» در این زمینه گفت: «ما با حریف بالقوه‌ای (روسیه) مواجه می‌شویم و  باید به زیر دریایی سوردوینسک که مجهز به موشک های هدایت شونده هسته‌ای (SSGN) است، اشاره کرد. من بسیار تحت تاثیر این زیردریایی قرار گرفتم.»

به نوشته این رسانه آمریکایی، زیردریایی سورادویسک یا همان یازن که در ناتو به «آلفا» مشهور است از فلز تیتانیوم ساخته شده و دارای رآکتور سریع خنک‌کننده از جنس فلز مایع است. این زیر دریایی 13800 تن وزن داشته و طول آن 390 پا (118.872 متر) و گنجایش 32 افسر خدمه را دارد.

موسسه نیروی دریایی آمریکا نیز در این زمینه و در گزارشی از سقف سرعت بین 35 تا 40 گره (هر گره برابر 1852 متر در ساعت) این زیر دریایی خبر داد و نوشت: زیردریایی کلاس یازن کم سر و صداتر از زیردریایی‌های قبلی روسیه است و حداکثر سرعت آن در حالت بی‌صدا 20 گره دریایی است. همچنین زیر دریایی کلاس سوردوینسک (یازن) لوله‌های پرتاب اژدرش همانند زیر دریایی‌های آمریکایی در وسط قرار گرفته است . این زیردریایی دارای 8 لوله پرتاب اژدر است.

از سویی دیگر گفته می‌شود نیروی دریایی روسیه قصد دارد زیر دریایی تهاجمی دیگری را در تحت پروژه «885 ام» بسازد که پیشرفت‌های بیشتری نسبت به زیر دریایی سورادنیسک دارد و حسگرهای پیشرفته‌تر و سامانه‌های جنگ افزاری بهتری را در قیاس با سورادنیسک دارد و البته احتمالا کم سر و صداتر نیز می‌باشد.

نشنال اینترست در خاتمه نوشت: زیردریایی کلاس سورادنیسک سریع و قابلیت رفتن به اعماق آب‌ها را دارد اما در نقطه مقابل آمریکا نیز دارای زیردریایی‌های کلاس «سی والف» بیشتری برای مقابله با آن‌ها است . هرچند این زیردریایی هسته‌ای کلاس ویرجینیای آمریکا نمی‌تواند به اعماق آب‌ها برود، اما با توجه به عملکرد بسیار سریع آن در اقیانوس، این جنگ افزار زیر سطحی می‌تواند سلاحی شایسته‌تر برای مقابله با زیردریایی‌های ساخت روسیه باشد.

منبع: فارس

كساني كه با ديگران رو راست نيستند با خود نيز بدين گونه اند

اُرد بزرگ