مجموعه:سلامت
تاریخ:1394/05/05
کارشناسان هشدار میدهند محیط تخت خواب افراد میتواند آلودهترین مکان برای ابتلا به انواع بیماریهای مزمن باشد.
گفتنی است، بر اساس تحقیقات هر فرد بطور میانگین هنگام خواب نیم لیتر عرق میکند و این در شبهای تابستان به دلیل گرمای هوا بیشتر میشود.
بررسیها نشان میدهند، تعریق بدن هنگام شب میتواند محیط مناسبی برای رشد انواع آلودگیها، عفونتها و نیز رشد عوامل ذرهبینی و حشرات ایجاد کند.
کارشناسان بر این اساس توصیه اکید میکنند افراد هر هفته ملحفه و روبالشتیهای خود را شسته و بالش و تشک در سال باید دوبار حداقل شسته شوند.
تشک همچنین باید بطور دورهای در معرض جریان هوای آزاد و تابش نور خورشید قرار بگیرد تا عواملی چون کنه، سلولهای پوست، ذرات گرد و غبار و مو از آن جدا شوند.
استفاده از جاروبرقی برای نظافت تخت خواب یکی از موارد اساسی برای جلوگیری از بروز حساسیت در افراد است.
به گفته کارشناسان محیط مرطوب تخت خواب عامل موثری برای رشد کنه، کک و سایر حشرات ذرهبینی است. رشد این حشرات سبب تحریک واکنشهای آلرژیک، سرفه، خشکی چشم، برهم خوردن خواب و بروز آسم میشوند.
کارشناسان برای شستشوی بالش پر هشدار میدهند آنها بلافاصله پس از شستشو باید خشک شوند زیرا در صورت کندی در دیر خشک شدن دچار کپک، جذب انواع میکروب و بوی نامطبوع میشوند.
کارشناسان برای تمیز نگه داشتن محیط تخت خواب توصیه میکنند افراد در هر زمان ممکن پنجرهها را باز کرده تخت خواب را در معرض تابش نور مستقیم آفتاب قرار دهند.
استفاده از بالش و تشک نو، عدم خوردن هیچ نوع ماده غذایی در تخت خواب، تعویض لباس و جاروبرقی کشیدن از جمله راهکارهای حفظ نظافت تخت خواب است.
کارشناسان به ویژه هشدار میدهند در هنگام نگهداری از کودکان خردسال و یا بیماران بستری حفظ نظافت تخت خواب اهمیت دوچندانی پیدا میکند زیرا میتواند سبب بروز انواع کپکها، قارچها و رشد باکتریهای مرگبار میشود.
استفاده از محافظهای تشک یکبار مصرف و قرار دادن تشک در معرض آفتاب و شستشوی منظم آن میتواند خطر عفونیشدن محیط تخت خواب را کاهش دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران