مجموعه:اخبار
تاریخ:1394/07/30
«رای الیوم» نوشت در شرایطی که نامزدهای زن در انتخابات شهرداری های عربستان در صورت سخن گفتن با رای دهندگان مرد با جریمه مالی سنگین مواجه خواهند شد، چگونه می توان تصور کرد که این زنان در انتخابات پیروز شوند؟
به گزارش پایگاه اینترتی روزنامه الکترونیکی رای الیوم، دولت عربستان سعودی به زنان این کشور اجازه داده است در انتخابات شهرداری ها نامزد شوند ولی این نامزدها در صورت «اختلاط» با مردان و صحبت کردن با رای دهندگان مرد با جریمه مالی سنگینی مواجه خواهند شد. این رفتار دوگانه، واکنش های متفاوتی به دنبال داشته است.
این تدابیر سخت گیرانه کمیسیون عالی انتخابات عربستان موجب شده است برخی از نامزدهای زن از بیم جریمه «اختلاط» که 10 هزار ریال سعودی تعیین شده است و به علت نگرانی از هزینه های سنگین مبارزات انتخاباتی که در شهر مدینه به 50 تا 80 هزار ریال سعودی رسیده است، به فکر انصراف از نامزدی بیفتند.
جریمه کردن نامزدهای زن مغایر با دستور العمل مبارزات انتخاباتی است که در آن آمده است نامزدها حق دارند با رای دهندگان ملاقات و برای خود تبلیغ کنند. امکان جریمه شدن نامزدهای زن اسباب تمسخر برخی کاربران شبکه اجتماعی تویتر شده است و برخی نیز از این اقدام حمایت کرده اند.
کمیسیون عالی انتخابات شهرداری های سعودی به نامزدهای زن که شمار آنها 366 نفر است درباره پیامدهای سخن گفتن رو در رو با رای دهندگان مرد هشدار داده و از آنها خواسته است به این منظور نمایندگانی معرفی کنند یا با شرکت های تخصصی برای اجرای مبارزات انتخاباتی خود قرارداد ببندند. این کمیسیون همچنین ورود نامزدهای زن را به بخش مربوط به مردان در ستادهای انتخاباتی خود ممنوع کرده است.
جدیع القحطانی رئیس کمیسیون عالی انتخابات عربستان از نامزدهای زن خواسته است برای مبارزات انتخاباتی خود مجوز تهیه کنند و در ستاد انتخاباتی خود بخش خاصی را به مردان اختصاص دهند. وی همچنین از نامزدهای زن خواست به قوانین شرعی احترام بگذارند و در ستادهای انتخاباتی خود با مردان رو در رو نشوند و از چاپ عکس خود در پوسترهای تبلیغاتی خودداری کنند.
شایان ذکر است در ماه اوت گذشته مقدمات برگزاری سومین انتخابات شهرداری ها در عربستان سعودی آغاز شد و برای نخستین بار به زنان اجازه نامزد شدن و رای دادن در این انتخابات داده شده است. 366 زن برای شرکت در این انتخابات نامزد شده اند.
عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه پیشین عربستان در سپتامبر 2011 با اعطای حق مشارکت در فعالیت های سیاسی به زنان موافقت کرد و در سال 2013 نیز دستور داد 20 درصد اعضای مجلس مشورتی (که اعضای آن انتصابی هستند) از زنان باشند.
منبع: تابناک