مجموعه:مطالب روز کودک
تاریخ:1394/02/22
ربابه غفار تبریزی روانشناس با اشاره به شرایط بروز حسادت در افراد اظهار کرد: حسادت یک هیجان منفی محسوب می شود که از حدود دو سالگی آشکار می شود و در ابتدا به صورت حس مالکیت مادر بروز میکند که با در آغوش گرفتن فرزند، در فرزند دیگر تشدید میشود.
وی گفت: با افزایش سن و ایجاد حس مالکیت در کودک و همانند سازی رفتارهای والدین به عنوان الگو در بروز رفتارهای حسادت گونه در آنها موثر است.
تبریزی با اشاره به ریشههای بروز حسادت گفت: افراد در خانواده یاد نگرفتهاند که به داشتههای خود افتخار کنند و شکر آن را به جا آورند و همیشه در این فکرند که دیگران در موقعیت بهتری نسبت به آنها قرار دارند و همین موضوع موجب بروز حسادت میشود.
وی گفت: یک فرد حسود هیچ وقت احساس رضایت نسبت به خود ندارند و تبعیضهای موجود در جامعه و خانواده نیز در تشدید این امر موثر بوده و همیشه احساس ناکامی با او همراه است.
تبریزی تصریح کرد: همین احساس باعث افسردگی و اضطراب در افراد شده و این سوال را ایجاد میکند که چه زمانی به هدف ایده آل خود میرسند.
وی افزود: ایجاد رقابت های افراطی بین کودک و گروه هم سالانش بر سر درس، ورزش و کار از طرف والدین از زمینه های بروز حسادت است.
تبریزی گفت: اگر چنانچه فرد دچار احساس افراطی حسادت شود ممکن است در رسیدن به هدف از هر مسیری استفاده کند و دست به بزهکاری و جرم نیز بزند.
منبع