بهتر است روی پای خود بمیری تا روی زانو‌هایت زندگی کنی

رودی

سکته را با ام اس اشتباه نگیرید

شامگاه

مجموعه:سلامت
تاریخ:1394/02/27

به نقل از روابط عمومی انجمن متخصصان مغز و اعصاب ایران، نسترن مجدی‌نسب، رئیس انجمن MS استان خوزستان، علائم بیماری MS را فلج، دوبینی، تاری دید، سرگیجه و عدم تعادل برشمرد و گفت: همان طور که یک بیمار سکته مغزی با فلج یک سمت بدن می‌تواند مراجعه کند، بیمار مبتلا به MS هم می‌تواند با همین علامت مراجعه کند و پزشک دچار سردر گمی شود که در پی آن تشخیص بیماری ممکن است به تاخیر بیفتد.

وی اظهار کرد: در تشخیص MS، گرفتن شرح حالی خوب، معاینه دقیق و کمک از روش‌های پاراکلینیکی اهمیت خاصی دارد که پزشکی که در زمینه MS دانش کافی داشته باشد به راحتی می‌تواند تشخیص افتراقی بیماری را با انجام آزمایش‌های و MRI مغز و همچنین معاینه و شرح حال خوب رد کند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: گاهی به خاطر تظاهرات متعددی که بیماری MS دارد، بیمار به پزشکان متخصص غیرمرتبط مراجعه کرده‌اند و روند تشخیص و درمان بیماری آنها به تعویق افتاده است. به عنوان مثال به دلیل تاری دید یا دوبینی به چشم پزشکان مراجعه شده در حالی که علت این اختلالات بیناییMS بوده است و بالعکس ممکن است یک بیماری که اختلال بینایی دارد به ما مراجعه کند و متوجه شویم که خوشبختانه MS ندارد.

وی تأکید کرد: هر بیماری با علائم عدم تعادل، سرگیجه، دوبینی، تاری‌ دید، خستگی‌هایی که بدون دلیل و طول کشنده باشد، بی‌حسی یا مور مور شدن اندام و ضعف اندام مراجعه کرد حتماً باید تحت معاینه پزشک مغز و اعصاب قرار گیرد تا به طور یقین تعیین شود که بیماریMS نداشته باشد. حتی اگر این علائم گذرا باشند به این معنی که بیمار بگوید تاری دید یک دو روزه پیدا کردم و خوب شد باز هم توصیه می‌کنیم به متخصص مراجعه داشته باشد، به ویژه متخصین مغز و اعصابی که رویMS کار می‌کنند.

رئیس انجمن MS استان خوزستان افزود: همان طور که یک علامت می‌تواند ناشی از بیماری MS باشد، می‌تواند ناشی از یک دیسک گردنی هم باشد که این تشخیص افتراقی فقط با یک معاینه دقیق انجام می‌شود.

منبع: فارس

. آرزو دارم روزی این حقیقت به واقعیت مبدل شود که همه‌ی انسان‌ها برابرند

مارتین لوتر‌کینگ