برتولت برشت
حجامت یکی از شاخص ترین نمادهای طب سنتی و اسلامی است که قدمتی چند هزار ساله دارد.
همانطور که در حدیثی از امام علی (ع) آمده است که حجامت بدن را سالم و عقل را نیرومند میگرداند میتوان به خوبی به خواص درمانی آن پی برد.
اما برخی افراد این تصور غلط را دارند که حجامت با اهدای خون هیچ تفاوتی نداشته و به جای بهره بردن از خواص درمانی حجامت به انتقال خون روی میآورند،باید گفت که علم امروز تفاوت این دو مقوله را به طور کامل به اثبات رسانه است.
بیشک اهدا خون امری انسانی محسوب میگردد، چرا که با اهدای آن جان بسیاری افراد نیازمند در امان میماند اما قیاس بین حجامت به عنوان یک روش درمانی و اهدا خون قیاسی منطقی به نظر نمی رسد.
اهدای خون را با حجامت اشتباه نگیرید
هومن کاظمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: فلسفه انتقال خون، اهدا آن و کمک به هم نوع میباشد که در پی آن به سیستم بهداشت و درمان خود فرد نیز کمک میشود. چراکه اهدا خون برای برخی افرادی که هموگلوبین بالا (خون زیاد) دارند، خواص درمانی خواهد داشت.
وی افزود: همانطور که کم بودن هموگلوبین باعث کم خونی شده و یک بیماری تلقی میگردد، بالا بودن میزان آن نیز می تواند برای فرد خطر ساز باشد.
این متخصص حجامت را مقولهای متفاوت از انتقال خون دانسته و گفت: برای انجام حجامت فرد باید واجد شرایط باشد که تشخیص آن باید توسط پزشک طب سنتی صورت بگیرد.
اینکه هر کس اراده کرده و بخواهد حجامت انجام دهد کاملا باور غلطی میباشد.
گفتنی است که حجامت و انتقال خون هیچکدام نباید جایگزین یکدیگر شوند.
خون گرفته شده در انتقال خون چه میشود؟
کاظمی با اشاره به فرآیند انتقال خون عنوان کرد: فرد پس از مراجعه و ویزیت پزشک آزمایشات لازم را میدهد که در صورت داشتن شرایط انتقال خون میتواند انتقال دهی را انجام دهد.
وی ادامه داد: خون گرفته شده در محیطی استریل نگهداری شده و از آن فرآوردههای مورد نیاز تهیه می گردد.
با فواید حجامت آشنا شوید
این متخصص سنتی حجامت را در طب سنتی کمک کننده دانسته و گفت: برخی باور غلطی دارند که حجامت برای هر دردی نقش درمانی دارد، اما نباید گفت که درمان اصلی در طب سنتی ریشه در تغییر سبک زندگی، روش درست تغذیه و گیاهان دارویی دارد.
وی ادامه داد: فواید حجامت به شرایط بیمار و تشخیص پزشک بستگی دارد،اما از فواید عام آن میتوان به بهبود جریان خون، کاهش گرفتگی عضلات( اسپاسم) در برخی موارد و همچنین تحریک سیستم ایمنی اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان افزود:برخی افراد مبتلا به بیماریهایی چون کمخونی شدید، عفونتهای موضعی و بیماریهای مزمن بایستی از حجامت کردن منصرف شوند، چرا که برای سلامتی آنها به شدت خطرناک است .
منبع: میگنا
برتولت برشت