کسی که مبارزه کند، ممکن است شکست بخورد، ولی آنکه مبارزه نکند، شکست خورده هست

برتولت برشت

حساسیت یا آلرژی فصلی و روش درمان آن

شامگاه

مجموعه:سلامت
تاریخ:1393/03/02

حساسیت فصلی

در فصل بهار با توجه به تفاوت شرایط اقلیمی بین استان های مختلف کشور و با شروع فصل رویش یا گرده افشانی، گرده های گیاهان از طریق باد انتشار پیدا می کنند. باز شدن دانه های ریز گیاهان در هوا به تعداد بسیار زیاد و استنشاق آن، در افراد ایجاد آلرژی فصلی می کند که به این حالت تب یونجه گفته می شود.

به گفته پزشكان، آلرژی یكی از مهم‌ترین اثرات جانبی سیستم ایمنی بدن است كه در بعضی شرایط ظاهر می‌شود. آلرژی در واقع نوعی اختلال در دستگاه ایمنی بدن و پاسخ شدید دستگاه ایمنی در مقابل برخی از آنتی‌ ژن ها است. آنان بر این باورند آلرژی ها همان ماده‌ی حساسیت زا است كه باعث ایجاد آلرژی می‌شود ،هیستامین آنتی بادی موجود در بدن در واكنش به مواد حساسیت زا ترشح كرده و سبب بروز علائمی مانند تورم، قرمزی، خارش چشم‌ها، گرفتگی و آب ریزش بینی می‌شود. همان گونه که بعضی از گیاهان و میوه ها می توانند حساسیت زا باشند، گیاهان زیادی نیز وجود دارند که دارای خاصیت ضد حساسیت می باشند باید اضافه نمود که در موارد معدود، بعضی از گیاهان ضد حساسیت، خود ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت نمایند. از جمله گیاهانی که به طور معمول در دسترس می باشند و می توان آن ها را به طور مرتب مصرف نمود و یا در رژیم غذایی قرار داد، می توان به انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج، سیاه دانه، کندر، گل مغربی، درخت میخک و افدرا اشاره کرد. "اما با استفاده از 5 گیاه دارویی می توان حساسیت فصلی ناشی از فصل بهار را درمان كرد.

1-بادرنجبویه: دم كرده 5 گرم از برگ آن می تواند حسایست را درمان كند.

2-دارچین: پوست ساقه آن را به صورت پودر دراورده ومصرف 5 گرم آن به صورت دم كرده بسیار مناسب است.

3-شاه تره: برای مصرف آن، میزان 5 گرم از برگ را با یک لیوان آب به مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید، سپس صاف کنید و قبل از سرد شدن بنوشید.

4-سیاهدانه: روزانه می توان 1 تا 2 گرم از دانه سیاهدانه به صورت له شده یا چای و یا موارد دیگر استفاده نمود.

5-كاسنی: مخلوط كردن 1 لیوان عرق كاسنی با یك چهرم لیوان عرق شاه تره می تواند به كاركرد كبد كمك كرده و در درمان حساسیت مفید باشد.

شرح بیشتر در مورد خواص گیاهان ضد حساسیت:

انگور يا آب انگور را مي توان در فصولي كه وجود دارد به طور تازه مصرف نمود، البته مطالعه در اين مورد بر روي كشمش انجام نشده، ولي به احتمال زياد كشمش هم بايد داراي اين اثر باشد.
بادرنجبويه كه از برگ آن استفاده مي شود، گياهي با نام علمي Melissa Officinalis از خانواده ي نعناع است كه از برگ آن استفاده مي شود.
مي توان در هر نوبت 5 گرم از برگ آن را به صورت دم كرده مصرف نمود.
مصرف هر روز آن در حد 5 تا 10 گرم بلامانع است.
دارچين از گياهان معروف و پُرمصرف مي باشد كه پوست ساقه ي درخت دارچين است. پوست را به صورت پودر در آوريد(پورد قهوه اي رنگ).
آن را مي توان به اشكال مختلف مصرف نمود، حتي مي توان به طور مستقيم پودر را با غذاها و مايعات مصرف كرد.
مصرف هر نوبت 1 تا 2 گرم مي باشد و مي توان تا روزي 5 گرم و حتي بيشتر از آن نيز مصرف نمود. بايد اشاره كرد كه دارچين به ندرت مي تواند در افراد ايجاد حساسيت نمايد.
زردچوبه پودر زردي است كه همه آن را مي شناسند و از ريشه گياه زردچوبه به دست مي آيد. زردچوبه در ايران رويش ندارد و جزء اقلام وارداتي است.
زردچوبه از گياهان با ارزش و داراي خواص زيادي است كه بايد به طور مرتب در غذاها از آن استفاده نمود.
مصرف زردچوبه تا روزي 3 گرم براي افراد بالغ بلامانع است.
زردچوبه داراي خواص ضد درد، ضد نفخ، ضد اسپاسم، ضد سرطان قوي، ضد التهاب، اشتهاآور، ضد حساسيت و ده ها خاصيت ارزنده ديگر است.
شاه تره گياه بوته اي با برگ هاي نازك و ريز است كه از مصرف بالايي در دنيا برخوردار مي باشد.
مهم ترين خواص شاهتره به عنوان حافظ كبد و درمان امراض پوستي است كه از قديم مورد استفاده بوده است.
يكي از گياهاني كه به طور وسيع براي امراض كبد مصرف مي شود، شاهتره است كه به نام Fumitory در جهان مشهور مي باشد.
از ديگر خواص شاهتره اثر ضد حساسيت آن است.
براي مصرف آن، ميزان 5 گرم از برگ را با يك ليوان آب به مدت 5 تا 10 دقيقه بجوشانيد، سپس صاف كنيد و قبل از سرد شدن بنوشيد.
مصرف شاهتره براي افراد بالغ تا روزي 5 گرم بلامانع است.
آب نارنج از ديگر گياهان ضد حساسيت است. آب نارنج را مي توان با تمام غذاها مصرف نمود.
آب نارنج در اثر ماندن ممكن است تلخ شود، لذا بهتر است تازه مصرف شود.
گر چه عدد معيني براي مصرف روزانه ي آن داده نشده است. ولي مقدار زياد آن ممكن است باعث تحريك معده شود. اما به نظر مي رسد مصرف آن تا 2 يا 3 عدد در روز بلامانع باشد.
سياهدانه نيز از گياهان سودمند مي باشد كه خواص زيادي دارد.
مهم ترين خواص سياه دانه شامل اثرات ضد ميكروب، ضد سرطان، ضد حساسيت، ضد ويروس، شيرافزا، ادرارآور، كاهش دهنده اوره خون، محرك سيستم ايمني بدن، محافظ كبد، مقوي معده، محرك تنفس و اثرات ديگر است.
روزانه مي توان 1 تا 2 گرم از دانه سياهدانه به صورت له شده يا چاي و يا موارد ديگر استفاده نمود.

منبع:خواص دارويي گياهان

جایی که بی‌عدالتی جایگزین قانون شود، مبارزه به وظیفه‌ای مبرم تبدیل می‌گردد.

برتولت برشت